Project Description

The Challenge

Fort McMurray’s beautiful library was constructed as part of a recreation complex, to be the premiere community space in town. Spacious and grand, the library features wall to wall, floor to ceiling glass windows, curved, modern steel architecture, and vastly open, airy space. McLennan & Company was honored to transform it into the community’s living room.

The Solution

Working closely with the town and library management, McLennan & Company infused the space with rich wood and steel shelving, coaxing patrons through. Beautiful, durable fabrics invite the community to relax with a book, and the preserved open spaces create an atmosphere of calm. Mini neighborhoods complimented the open flow, including a Teen areas, Adult reading lounges, and vast study spaces. Fort McMurray now has the beautiful library that completes their recreation complex.

Photos